Bigl.ua
Розпочати розмову

Як працює Оплата карткою

Крок 1. Оформлення замовлення

Покупець, оформлюючи замовлення на bigl.ua, обирає спосіб оплати Безпечна оплата та ініціює оплату замовлення (100 % вартості товару) з використанням послуг фінансових партнерів та платіжної картки. Проведення і обробка транзакцій на Маркетплейсі bigl.ua відбувається за стандартами безпеки Payment Card Industry Data Security Standard, і щорічно підтверджується сертифікатом PCI DSS.

Кошти резервуються (холдуються)  на рахунку покупця на підставі відповідного запиту одного з фінансових партнерів, з якими працює Bigl.

Зверніть увагу! Інформація про всі замовлення, оформлені з Безпечною оплатою (оплачені та неоплачені) надходить продавцеві до особистого кабінету.

Якщо продавець-фізична особа використовує платіжну картку для отримання оплат за замовленнями з Безпечною оплатою, то Безпечна оплата працює як грошовий переказ з картки покупця на картку продавця (Р2Р транзакція).

Якщо продавець-суб'єкт господарювання використовує поточний рахунок для отримання платежів за замовленнями з Безпечною оплатою, то Безпечна оплата працює як грошовий переказ з картки покупця на поточний рахунок продавця (інтернет-еквайринг).

Крок 2. Опрацювання замовлення

Продавець отримує нове замовлення, зв'язується з покупцем, перевіряє статус оплати та наявність товару. Далі продавець з покупцем погоджує час відправки замовлення та відправляє замовлення.

Крок 3. Відправлення замовлення

Продавець відправляє замовлення через Нову Пошту, Укрпошту, Meest, Магазини Rozetka та повідомляє покупцеві номер ЕН (експрес-накладної).

Для відправки продавець використовує створену в замовленні ЕН (експрес-накладну). Якщо її немає - продавцю необхідно згенерувати її у замовленні або додати вручну. Без доданої ЕН до замовлення ми не зможемо зарахувати гроші продавцю.

Крок 4. Покупець забирає товар з пошти, а гроші за замовлення перераховуються продавцю

Покупець оглядає замовлення при отриманні і, якщо все у порядку з товарами, забирає посилку. Зазвичай протягом 24 години після того, як покупець забере посилку, кошти будуть перераховані продавцю. Це зроблено для можливості сприяння у врегулюванні можливих конфліктів між продавцем і покупцем, і для запобігання випадків шахрайства.

Важливо! Продавцю необхідно виконати замовлення якомога швидше з моменту ініціювання покупцем оплати за замовлення. Якщо гроші за замовлення не зараховуються продавцю на поточний рахунок протягом 30 днів з моменту ініціювання оплати замовлення — замовлення та запит на списання коштів скасовується.

Гроші перераховуються продавцю в наступні  24 години, що слідують за днем, в якому покупець забере посилку з відділення пошти.

У разі виникнення спірних ситуацій, одна зі сторін спору направляє своє письмове повідомлення про виникнення спору між покупцем та продавцем на s@bigl.ua

Адміністрація маркетплейсу надасть максимально можливе сприяння в мирному врегулюванні спору. При використанні інструменту “Оплата карткою”, покупець і продавець вирішують спір та повідомляють про результати у письмовому вигляді зверненням на s@bigl.ua, після чого сума оплати зараховується продавцеві або повертається покупцеві на карту.

Особливості Оплати карткою:

Замовлення з Оплатою картою (Безпечною оплатою) не можна дублювати, змінювати вміст замовлення, спосіб доставки і вартість товарів у ньому.

2. Максимальна сума замовлення:

2.1. для продавця-суб'єкта господарювання (виплата на поточний рахунок) — 399 999.99 грн. У замовленнях вартістю вище зазначеної суми Оплата карткою  буде недоступна у способах оплати. Оплатити замовлення зі способом оплати “Оплата карткою” можна тільки картками, що емітовані українськими банками та валютою UAH. 

2.2. Максимальна сума замовлення для продавця-фізичної особи (з виплатою на картку) — 29 999.99 грн. У замовленнях вартістю вище зазначеної суми Оплата карткою (Безпечна оплата) буде недоступна у способах оплати. Оплатити замовлення з Оплата карткою можна тільки картками, що емітовані українськими  банками та валютою UAH.

3. Банк-емітент платіжної картки може стягувати комісію, розмір якої залежить від умов обслуговування карти. Продавець/покупець самостійно сплачує фінансовому партнеру комісію за надані фінансові платіжні послуги. З продавця утримується комісія банку, що є фінансовим партнером ТОВ "УАПРОМ", за переказ коштів у розмірі 1,5% від суми переказу. 

Bigl.ua безпосередньо не бере участі у зарахуванні коштів продавцю. Зарахування  здійснюється банком або фінансовою компанією. На період резервування (холдування), кошти покупця залишаються утриманими (заблокованими) на його картці  до проведення вторинної операції (списання), після якого кошти будуть перераховані на рахунок продавця. У призначенні платежу передається номер замовлення з Bigl.ua або номер договору з фінансовою компанією та дата списання коштів з платників.

Зазвичай зарахування коштів на розрахунковий рахунок відбувається наступного банківського дня після списання коштів з покупців.

Підтримка Оплати карткою

Якщо у вас виникли питання, служба турботи про користувачів Bigl.ua охоче відповість на них! Пишіть на: s@bigl.ua.

Вибрати файли або перетягніть файли
Це допомогло?
Так
Ні
  1. Тетяна

  2. Опубліковано
  3. Оновлено

Коментарі